Losos patří v poslední době k naší oblíbené pochoutce v kuchyni. A abychom ho nejedli pořád jenom na medu, zkusila jsem i jinou variantu, která chutnala moc, ale nakonec nebyla v hlavní roli ryba, ale brambory. Syrové brambory nakrájet na kousky a promíchat v míse, kde je rozpuštěné máslo, nastrouhaný česnek a bylinky. V mém případě oregano z domácí balkonové zahrádky. Brambory osolíme, trošku opepříme a nasypeme do mísy s připravenou marinádou. Pořádně promícháme a dáme péct do rozpálené trouby na pečící papír. Lososa jsem udělala jen přírodně, osolila, opepřila a dala osmažit na pánvičku. A protože je sám o sobě dost tučný, po lehkém osmažení jsem ho přendala do zapékací misky a nechala dozlatova zapéct v troubě.
Výsledek - luxusní.
Pokud servírujete s nějakou zeleninkou tak to nemá chybu.
všechny vás zdravím
vaše EvaLuna
Losos vypadá skvěle, také ho máme rádi.
OdpovědětVymazatKrásné dny Jarka
Také ho máme rádi jenom ta cena by mohla být nižší
VymazatI my máme lososa rádi.
OdpovědětVymazatA docela často kupuju i lososovitého pstruha.
Už jsme ho také vyzkoušeli a také je moc dobrý.
VymazatTento recept by se mi ted hodil držím dietu moc hezký blog
OdpovědětVymazatDěkuji moc:)
VymazatRyby se snažím zařazovat do jídelníčku často, takže i losos bývá u nás na talíři. Já sním jakoukoli rybu, mám ráda i mořské, ale můj muž raději sladkovodní. Jo, a opečené brambory miluji :o)))).
OdpovědětVymazatMěj hezké dny Evo.
Ála
Musím říct, že i u nás opečené brambory teď docela frčí ....
VymazatDěkuji za návštěvu.