Ale abych neodbíhala od tématu.
Cukroví protlačované strojkem
35 dkg hladké mouky
25 dkg másla
1 žloutek
6 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Opět klasičky zpracujeme těsto, necháme odležet ( výhodou je, že se nemusí dávat odležet přes noc, ale stačí 1-2 hodiny v lednici ). Pak z těsta pomocí strojku děláme pokud možno stejné dílky, které pečeme v troubě do lehkého zrůžovění. Já jsem pekla na horkovzduch asi 12-14 minut.
Některé tvary jsem dělala jenom kroužky nebo jednoduché tyčinky, zbytek jsem slepovala rybízovou marmeládou a máčela v čokoládě.
Tak a dnes mám s receptem splněno, jdu číst knížku. Ježíšek mi jich přinesl hned několik tak mám o zábavu postaráno.
Ale o knížkách až někdy příště.
Krásný zbytek dne.
Všechny vás zdravím
vaše EvaLuna
Vypadá to nadějně,jen mi chybí teplota pečení.Hádám 150-160 stupňů C ?
OdpovědětVymazat