Přestože nevlastním žádnou jabloň, máme jablka všude. Každý z mého okolí má jablek nadúrodu a tak otázky typu " nechceš nějaká jablka " slýchám poměrně často.
A jsem za ně moc ráda. Jablek a obzvláště těch dobrých, nestříkaných, není nikdy dost.
Koupila jsem odšťavňovač, takže děláme poměrně často mošt a tam je jich velká spotřeba.
A samozřejmě peču. A abych nepekla jenom štrúdl, tak jsem hledala nějakou novou inspiraci.
Dneska jsem zkoušela novou buchtu a myslím, že se opravdu povedla. Nám alespoň chutná.
Tady už upečeno.
A tady už připraveno ke kávě.
A pokud máte čas, chuť a jablka můžete si jednu takovou ke kávě nebo čaji upéct i vy.
Jablkový koláč z podmáslí:
2 hrnky polohrubé mouky
400 ml podmáslí
2 vejce
3/4 hrnku cukru ( kdo má kyselejší jablka může dát i celý )
3/4 hrnku oleje
1 PDP
Vejce rozšleháme s olejem a podmáslím. Přidáme mouku a PDP a hezky promícháme.
Jablka ( 6 - 7 ks ) nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme jeden vanilkový cukr a mletou skořici.
Jemně promícháme vidličkou.
Těsto nalijeme na pekáček vyložený pečícím papírem, na těsto vidličkou naneseme jablka ( aby nám zůstala přebytečná šťáva v misce ) a posypeme drobenkou ( pol. mouka, cukr krystal, máslo )
Dáme do předehřáté pece a pečeme cca 35 - 40 minut. Já jsem pekla na horkovzduch na 175 stupňů, ale každému peče trouba jinak takže kontrola špejlí je nezbytně nutná. Pokud se těsto nelepí, máme hotovo. Necháme vychladnout a můžeme servírovat.
Hezký večer a dobrou chuť
vám všem přeje EvaLuna
Ten musí být krásně vláčný...a hlavně je to rychlovka. Láká mě ho zkusit, ale protože ani štrůdl vůbec nepřislazuji, tady budu cukr hodně ubírat:-).
OdpovědětVymazatHenrieta