Moje Genius Loci

Moje Genius Loci

středa 6. ledna 2016

A teď se budou dít věci ....

Včera ve večerních hodinách dorazil náš nový kuchyňský pomocník RÝŽOVAR. Synek zintenzivnil návštěvy posilovny a k tomu patří opět nový jídelníček. Ovšem matka se nenechá jen tak lehce zaskočit a ač v současné době bez vozidla, jsem připravena. Odpoledne jsem šla nakoupit do místního vietnamského obchodu, kde jsem nakoupila nové druhy rýží, nudle a nějaké nové omáčky na maso. Aby byla změna a hlavně, aby nám chutnalo. Jelikož v tomhle nejsem žádný velký specialista, protože posilovnu znám tak maximálně z venčí tak jsem koupila ingredience dle mého nejlepšího vědomí a svědomí. A hned včera jsme vyzkoušely první z nich.


K večeři byly nudle, krůtí maso a zelenina. A abychom tomu daly trošku jinou chuť, tak pár kapek omáčky Sweet chilli sauce. Pokud někdo máte nějaké tipy na různá dochucovadla a omáčky na maso tak sem s nimi. A pokud k tomu budou i vyzkoušené recepty tak budu moc a moc ráda.


Výsledek - plná pánev. Až jsem chvíli přemýšlela o tom, že se projdu po patrech a budu nabízet večeři potřebným. Ale nakonec jsme to rozdělili do mističek a vypadá to, že to dáme.



A takhle vypadá náš nový pomocníček do kuchyně. Tak uvidíme jestli se z něj za čas nestane pracholapka.


Ježíšek přinesl musli z Janovi pece tak ty jsou teď ve zkušební snídaňové fázi. Jako první přišlo na řadu Ze sadu tak uvidíme jestli se osvědčí.
A jako vzorná matka jsem objednala knížku receptů pro fittnes tak až dorazí tak se také pochlubím.

Mějte pěknou středu
vaše EvaLuna

1 komentář:

  1. Rýžovar mám již pár let a nedám na něj dopustit, mám Etu a spokojenost. Když vařím rýži, tak občas ji vylepším - do oloupané cibule napíchám hřebíček a vložím ji do středu rýže. Vařením dostane příjemnou chuť. Někdy také nechám rýži orestovat na trošce olivového oleje a pak ji teprve zaliji odměřenou vodou. Fantazii se meze nekladou.
    Krásné dny přeji a děkuji za tvou návštěvu na mém blogu při jeho 1.narozeninách :o).
    Ála

    OdpovědětVymazat