Co se týče novoročních předsevzetí ty si už roky a roky žádné nedávám. Mám slabou silnou vůli, a tak jsem se rozhodla již před lety, že se nebudu zbytečně stresovat a to se mi celkem daří. Ale řekla jsem si, že bych mohla čas od času obměnit můj repertoár co se jídel týče, ale jen tak zlehounka, aby to rodina přežila.........
Pokrájela jsem 4 cibule na větší kousky, osmahla na oleji a když byla cibule dozlatova osmahnutá přidala jsem asi dvě lžíce másla, dvě lžíce hladké mouky a udělala takovou jakousi jíšku. Potom jsem přilila vývar z masoxu, osolila, opepřila a přidala tymián. Ale s tím opatrně, je dost aromatický.
V různých receptech je použito víno, ale to jsem tam nedávala. Nechala jsem to celé pěkně provařit, až byla cibule skoro rozvařená. Asi 3/4 cibule jsem pomocí sítka vydolovala z hrnce a rozmixovala na kaši.
Přidala jsem zpět do polévky, která se tímto krásně zahustila. V troubě jsem nechala zapéct toust posypaný sýrem a vložila na polévku. Moje polévková rodina pravila, že to nebylo špatné. Ale stejně chci vyzkoušet více variant a tu, která nám bude nejvíce chutnat zařadit nastálo.
A protože jsem si nebyla jistá jestli bude polévka poživatelná jako druhý chod byla klasika. Rybí filé s bramborovou kaší a salátem. Zima bude ještě dlouhá a vitamínů není nikdy dost.
Pokračování příště ..........
Přeji vám všem krásný zbytek neděle
vaše EvaLuna
Žádné komentáře:
Okomentovat