To je totiž nejvíc.
My Silvestra neslavíme již několik let, jsme doma, díváme se na televizi a cpeme se chlebíčky.
Každý rok dělám na Silvestra pomazánku sloní žrádlo a tak jíme a pijeme a jíme a pijeme ............
Omladina už s námi dávno neslaví, mají spoustu kamarádů tak slaví s nimi.
Sloní žrádlo je sice notoricky známé, ale pro jistotu sem dám recept.
Je totiž žravá nejen na Silvestra.
Já dělám vařenou variantu, máme ji raději.
Na masovém strojku umelu asi půl kg gothaje spolu s jednou cibulí.
V hrnci provařím 3 lžíce sladkého kečupu, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje a 1 lžíci octa.
Promíchám, nechám krátce provařit a nechám vychladnout.
Do namletého salámu nastrouhám dvě sterilované okurky, přidám cca 100 g majolky a vychladlou směs. Vše pořádně promíchám a dám do ledničky minimálně na dvě hodinky.
Chutě se krásně propojí a pomazánka vychladne. Potom už nám nezbývá než máznout na bagetku nebo veku, ozdobit vejcem,okurkou a paprikou a můžeme jít na to.
Ještě jednou bych chtěla všem popřát vše nej v novém roce a nezapomeňte
zdroj: Pinterest |
všechny vás zdravím
vaše EvaLuna
Evi, sloní žrádlo si asi neudělám, ale Tobě přeji, aby nový rok byl plný inspirace, štěstí, zdraví a pohody. A sloní paměť se třeba taky hodí:-).
OdpovědětVymazatJindra
Jindro, děkuji za přání a dovol mi, abych též popřála tobě i celé tvé rodině v novém roce hodně zdraví, štěstí a pohody.
VymazatDěkuji za komentář a přeji hezký večer.
To vypadá na prima obžerstvo :D
OdpovědětVymazat