Moje Genius Loci

Moje Genius Loci

pondělí 31. prosince 2018

Nový rok 2019

všechny vás při dnešku zdravím. Dnes je Silvestr, poslední den roku 2018 a nás čeká o půlnoci vstup do toho příštího. Co nám přinese rok 2019 nikdo z nás neví, ale já bych vám všem chtěla popřát hlavně hodně zdraví.
To je totiž nejvíc.
My Silvestra neslavíme již několik let, jsme doma, díváme se na televizi a cpeme se chlebíčky.
Každý rok dělám na Silvestra pomazánku sloní žrádlo a tak jíme a pijeme a jíme a pijeme ............
Omladina už s námi dávno neslaví, mají spoustu kamarádů tak slaví s nimi.





Sloní žrádlo je sice notoricky známé, ale pro jistotu sem dám recept.
Je totiž žravá nejen na Silvestra.
Já dělám vařenou variantu, máme ji raději.
Na masovém strojku umelu asi půl kg gothaje spolu s jednou cibulí.
V hrnci provařím 3 lžíce sladkého kečupu, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje a 1 lžíci octa.
Promíchám, nechám krátce provařit a nechám vychladnout.
Do namletého salámu nastrouhám dvě sterilované okurky, přidám cca 100 g majolky a vychladlou směs. Vše pořádně promíchám a dám do ledničky minimálně na dvě hodinky.
Chutě se krásně propojí a pomazánka vychladne. Potom už nám nezbývá než máznout na bagetku nebo veku, ozdobit vejcem,okurkou a paprikou a můžeme jít na to.

Ještě jednou bych chtěla všem popřát vše nej v novém roce a nezapomeňte

zdroj: Pinterest


všechny vás zdravím
vaše EvaLuna

3 komentáře:

  1. Evi, sloní žrádlo si asi neudělám, ale Tobě přeji, aby nový rok byl plný inspirace, štěstí, zdraví a pohody. A sloní paměť se třeba taky hodí:-).
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, děkuji za přání a dovol mi, abych též popřála tobě i celé tvé rodině v novém roce hodně zdraví, štěstí a pohody.
      Děkuji za komentář a přeji hezký večer.

      Vymazat
  2. To vypadá na prima obžerstvo :D

    OdpovědětVymazat