V pátek jsem si našla na internetu recept, který se mi zamlouval nejvíc a včera proběhl den " D ".
Těsto se krásně lesklo .....
A tady již koláčky těsně před vložením do pece. Foceno večer, takže fotky nic moc.
A tady upečeno. U koláčků je důležitá teplota a doba pečení.
Já jsem pekla na horkovzduch při teplotě 100 stupňů 30 minut. Jak jsem četla komentáře k receptům, vyšší teplotu koláčky moc nedávají a rády se roztékají..... ale vyzkoušeno to nemám. Mě zůstaly ve stavu v jakém jsem je dala péct. Ještě do nich příští týden přidám marmeládu a kousek mandle a bude hotovo. Jestli vzpomenu, dodatečně přidám foto.
Včera ještě upečeny mandlové hvězdičky a dnes pracny. Na vanilkové rohlíčky mám těsto v lednici, možná na ně dojde zítra.
A ještě recept:
20 dkg hladké mouky
15 dkg moučkového cukru
15 dkg vepřového sádla
4 dkg kakaa
Vše zpracujeme najednou do těsta, dáme do potravinové fólie a necháme přes noc v lednici.
A na závěr jeden citát pro všechny pekařinky:
zdroj: Pinterest |
Přeji všem krásnou druhou adventní neděli.
všechny vás zdravím
vaše EvaLuna
Vypadají moc hezky, já dělala podobné - Ořechové důlečky, recept mám po tchýňce, a do důlku hned dávám marmeládu a peču je s ní, pak obaluji v cukru.
OdpovědětVymazatHezké dny.
Ála
Álo, já jsem je s marmeládou nepekla, protože je tak pekla kolegyně a říkala mi, že se v nich marmeláda dost spekla. Nevím, nemám žádnou zkušenost, tohle byla premiéra. Děkuji za komentář a přeji hezký večer.
VymazatJé sádláky - jedno z mých oblíbených vánočních cukroví. Sama je nepeču (oni ho neoblibují moji pánové, takže celá dávka by pro mne byla moc), ale dostávám od maminky. Už se na něj těším :-)
OdpovědětVymazat