Dnes jsem zkoušela nový receptík, VEPŘOVÉ MASO V HOŘČICI
Vepřové plátky jsem naklepala, osolila, opepřila a obalila v krémžské hořčici
( dala jsem půlku velké ) do které jsem přidala trochu oleje. Osmažila jsem je na pánvi, zasypala dvěma cibulemi nakrájenými na menší kousky a přidala dva stroužky česneku, který jsem také nakrájela na malé kousky. Potom jsem vše podlila vodou, přikryla poklicí a dala péct do trouby do změknutí. Po změknutí masa jsem ho vyndala, dolila vařicí vodu a zahustila hladkou moukou, kterou jsem rozkvrdlala v trošce vody., abych měla dost omáčky.Nechala jsem provařit a potom jsem vrátila zpátky maso, aby se pěkně prohřálo. V LIDLU jsem koupila rýži, po které jsem pokukovala již minule, a kterou jsem chtěla vyzkoušet. Rodina měla boule za ušima, takže určitě někdy zopakuji.
Recept je z MIMIBAZARU, Pokud se chcete podívat na originální recept tady je odkaz:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6294
To, že bych měla rýži vyfotit než jsem jí uvařila mě bohužel napadlo pozdě.....
A jelikož včerejší koláč zmizel v propadlišti dějin, upekla jsem dnes ke kávě dva štrůdly.
Kávička je náš rituál se synem, pokud se náhodou sejdeme doma. Naše DOLCE GUSTO ji totiž umí výbornou.
A pokud jí zasypete skořicí s cukrem, kterou jsem si k této příležitosti zakoupila, nemá to chybu.
Já jsem tenhle zázrak koupila v GLOBUSU a mohu opravdu doporučit.
Mějte se krásně a zítra vykročte do práce pravou nohou ...................
vaše EvaLuna
S hořčicí taky někdy dělám, ale jen s obyč, kremžskou jsem nezkoušela:-) No já dělám zítra zelňačku, páč rodina nechce týden prý maso ani vidět .... no jsem zvědavá, jak jim to dlouho vydrží.-))))
OdpovědětVymazatAJKO, buď v klidu, ten týden bez masa bude tak akorát.............
Vymazat