Maso jsem osolila, opepřila a přidala sladkou mletou červenou papriku. Přidala jsem asi 3 lžíce rajského protlaku, přilila trochu vařící vody a dusila maso do měkka. Pořád jsem si hlídal, aby se mi voda nevyvařila, ale zase jí nesmělo být moc. Přeci jen to není klasický guláš.
Když bylo masíčko měkké, přidala jsem pár kapek worchestru a protože jsem doma neměla feferonky, které normálně vůbec nepoužívám, přidala jsem asi půlku malé lžičky harissy. Ale každý si tam samozřejmě může přidat co má rád. Feferonky - jaké a kolik je na každém. U nás se ostřejší jídla moc nevedou, protože můj žaludek je opravdu nevyhledává.
Nechala jsem provařit a zázrak byl na světě. Jako přílohu jsem podávala americké brambory, ale rodina odhlasovala, že příště zkusíme s rýží.
Jak jsem již psala, SAMURAJ není klasický guláš, má být jenom maso se sosíkem !!!!
A tady jsem stihla jídlo jen tak tak vyfotit.........
Takže na přání rodiny zařazuji toto jídlo oficiálně mezi naše favority.
A to je dnes z mého kulinářského okénka vše.
Všem vám přeji krásný zbytek nedělního dne
vaše EvaLuna
Supr ostrý, že? To by u nás neprošlo:-)))
OdpovědětVymazatAJKO právě že nebylo .............
Vymazat