Takže jsem si připravila mleté vepřové masíčko, osolila, opepřila, šupla jsem tam dvě vejce, dva stroužky česneku, strouhanku a trochu vody. Uhňoucala jsem hroudu, kterou jsem rozetřela na potravinovou fólii na prkénku. Na vzniklý obdélník jsem položila anglickou slaninu, potom šunkový nářez, na to jsem dala míchaná vajíčka a ozdobila červenou paprikou, aby to v řezu mělo nějakou tu štábní kulturu. Potom jsem pomocí fólie dala konce sekané k sobě a pěkně vše uhladila rukama namočenýma ve studené vodě. Pomazala jsem šišku plnotučnou hořčicí a šup do trouby. Mezitím jsem si připravila brambory, které jsem po uvaření rozšťouchala a promíchala s na másle osmaženou cibulkou s trochou petrželky. A jako přílohu salát Coleslaw z bílého zelí, který milujeme a já se ho snažím dělat alespoň 1x za 14 dní abychom měli nějaký ten vitamín v těle když už je ta zima.
tři vejce do hrnku
šup s nimi na pánev
a tady je v misce vše připraveno na "hňoucání"
potravinová fólie toť vynález
anglická slaninka
šunkový nářez
je čas na vejce a na sterilovanou papriku
pomazat hořčicí
Podlijeme vodou a pečeme asi dvě hodiny na 175 stupnů. Napřed pěkně přiklopené poklicí a asi 25 minut před dokončením nechám udělat " kůrčičku ". Já si to pro jistotu ještě kontroluji špejlí, jestli je to pěkně propečené.
šup s tím na talíř.
To zelené, které tam tak probleskuje je petrželka. S tou musím opatrně, protože kdyby to bylo moc zelené tak je na to rodina schopna dát kartičku NEPOŽIVATELNÉ.
Přeji všem hezký zbytek neděle a všechny vás zdravím
vaše EvaLuna
Vypadá to víc než dobře!
OdpovědětVymazatA taky to tak chutná
Vymazat