Neděle je skoro za námi a od zítřka nám začíná zase pracovní kolotoč. A co jste dnes vařily dobrého k obědu ???? Já jsem měla kousek vepřového tak jsem si řekla, že ho udělám na pivě.Kdysi jsem tento recept našla na
MIMIBAZARU a už jsem ho dělala vícekrát a vždycky jsme si všichni pochutnali. Tak pokud se rozhodnete, že ho také vyzkoušíte přeji
DOBROU CHUŤ !!!!
Na oleji zpěníme dvě na drobno nakrájené cibule .......
přidáme plátky naklepaného a osoleného masa a pěkně orestujeme. Přidáme 1 lžíci kremžské hořčice
a zalijeme 1 1/2 dcl piva, jednou šlehačkou a vodou.
Dusíme pod pokličkou až nám maso změkne.
Já jsem před dokončením přilila ještě jednu šlehačku, abychom měli dost "sosíku " a nechala provařit.
A protože byl čas když se vařily brambory a maso tak jsem k odpolední kávě upekla jablkové řezy s pudinkem.
Použijeme klasické těsto na štrůdl. Já mám náš rodinný recept po babičce.
Recept:
42 dkg hladké mouky
1 Hera
2 žloutky
2 pol. lžíce octa
10 pol. lžic vody
špetka soli
Náplň:
jablka ( nastrouhaná nebo nakrájená )
1 a 1/2 čtvrtlitrového hrnku mléka
1 vanilkový pudink
cukr
Těsto rozdělíme na dvě půlky. Z jedné půlky vyválíme placku a přeneseme na pečící papír na plech. Posypeme strouhankou, drcenými piškoty nebo kokosem. Já jsem dnes dávala kokos. Dáme jablka, která klasicky ocukrujeme a posypeme skořicí. Na to nalijeme vanilkový pudink a přikryjeme druhou polovinou těsta. Propícháme vidličkou a šup do trouby. Je to rychlé, dobré a většinou hned pryč. Nejlepší jsou řezy druhý den když se vytáhnou z lednice a pudink je krásně vychlazený.
Dobrou chuť a všem krásný zbytek víkendu
přeje EvaLuna
Téda, ty jsi pilná hospodyňka:-)
OdpovědětVymazatMy dnes segedín a bez koláče:-)))
Segedín my taky můžeme ............a pilná ??? to ani náhodou
Vymazat