Moje Genius Loci

Moje Genius Loci

sobota 9. září 2017

Dámská jízda

s kamarádkou se konala minulý týden od čtvrtka do neděle. A i přes nepřízeň počasí jsme toho stihly poměrně dost. A hlavně jsme si to opravdu užily !!!
Na chatu jsme sice dorazily ve čtvrtek až v odpoledních hodinách, ale zato s proviantem, za který by se nemusel stydět menší výsadkový oddíl do džungle minimálně na týden. Za poměrně vydatného deště jsme na 4x nanosily všechno do chaty. Každá z nás si zabalila jen pár nejnutnějších věcí, ale znáte to. Oblečení, knížky, háčkování, pastelky, omalovánky ........ No bylo toho ve finále celkem dost a nemusím vám asi říkat že jsme z toho nakonec skoro nic z tašek nevyndaly. A také jsme zjistily, že triček s krátkým rukávem jsme si každá sbalila asi 5 kousků na 4 dny, ale tričko s dlouhým rukávem každá jenom jedno. Při teplotách kolem 13 stupňů to bylo více než optimistické.
Ale v chatě jsou kamna ve kterých jsme topily každý den na příjemnou tričkovou teplotu a na výlety jsme na sebe každá narvala ještě dvě mikiny.
V pátek ještě lilo jako z konve a tak jsme si po snídani která byla kolem deváté ranní ( máme dovolenou a není kam spěchat ) daly v klidu ještě ranní kávu a vyrazily kolem jedné hodiny na oběd směr Lipovka. Kamarádka tam ještě na rozdíl ode mě ještě nikdy nebyla a navíc to bylo skoro při cestě za naším prvním výletem. V restauraci skoro nikdo nebyl ( kdo by taky obědval ve dvě odpoledne ), ale zase jsme na luxusní oběd nečekaly dlouho.





Po obědě a kávě vyrážíme směr Plasy, kostel Nanebevzetí Panny Marie.
Před prohlídkou byl ještě chvíli čas nakouknout do krámku v konventu kde jsme si každá koupila nějaké svíčky.
A jako bonus jsme tam šly s průvodkyní sami, takže to byla taková soukromá prohlídka.



Tyhle snímky jsou ještě z konventu, kterým jsme do kostela procházely.



V kostele se nesmělo fotit, patří církvi, která si to nepřeje. Takže jsme po prohlídce ještě obešly konvent a zamířily zpět směr chata.









https://www.klaster-plasy.eu/cs/informace-pro-navstevniky/prohlidkove-okruhy/2006-kostel
https://www.klaster-plasy.eu/cs/informace-pro-navstevniky/prohlidkove-okruhy/2005-konvent


Pátek jsme zakončily opékanými buřty a lahví růžového Lambrusca.
Jo, dobrý to bylo.

všechny vás zdravím
vaše EvaLuna




6 komentářů:

  1. Do Plas to byl určitě pěkný výlet, oběd vypadá velmi dobře - prostě dámská jízda, co neměla chybu... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Děkuji za komentář a přeji hezký den.

      Vymazat
  2. To musela být skvělá dámská jízda. My pořádáme jednu teď o víkendu a už se moc těším. Dámským jízdám zdar, Renáta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, občas je taková dámská jízda nezbytně nutná. Děkuji za komentář a přej hezký den.

      Vymazat
  3. Taky vyrážím každý rok se svou dcerou na dámskou jízdu. Je to prima být pár dní s někým "žensky milým a hlavně stejně naladěným". Plasy - prima inspirace na výlet. Škoda jenom, že počasí je takové divně nepřející. Krásný podzim a zdar dámským jízdám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diano, bylo to opravdu super, užily jsme si to. Musí být úžasné tohle absolvovat s dcerou. Děkuji za komentář a přeji krásný den.

      Vymazat