Moje Genius Loci

Moje Genius Loci

středa 22. srpna 2018

Aféra v Cornwallu

tak se jmenuje druhý díl knížky z pera spisovatelky LIZ FENWICK a světe div se, opět je z Cornwallu !!! Tentokrát kniha začíná dějově jako film s Julií Roberts - Nevěsta na útěku. Jenom s tím rozdílem, že kolem Julie kroužil pohledný novinářský švarník Richard Gere a kolem naší hlavní hrdinky zase synek zesnulého majitele rodinného sídla Trevillionů, Tristan.
Výhodou knížky je to, že můžete popustit uzdu své fantazii a mladého pana Trevilliona si představovat dle svého. Oproti filmu, kde byl Richard Gere jasnej.

Konec knížky je klasická růžová knihovna. Ale to k létu prostě patří........ včetně pokladu !!!

 Anotace:


Útěk z vlastní svatby nikdy nepřináší nic dobrého
Román plný intrik, lásky, okouzlení a nabízí čtenáři odpočinek od problémů běžného života. 
Když začíná Jude pociťovat přílišný tlak z nadcházejícího manželství, uteče z kostela, kde nechává u oltáře skvělého muže, rozzuřenou matku a spoustu hostů, kteří budou 
mít léta o čem mluvit. S pocitem viny a studu odlétá Jude na Pengarrock, rozpadající se honosné sídlo na útesu v Cornwallu, kde získá práci v rozsáhlé knihovně rodiny Trevillionů. Dům je pro Jude vítaným únikem z minulosti, a navíc je plný tajemství a historie, ale když přijíždí jeho majitel, je více než jasné, že Pengarrock není každým tak milován. Jak Jude propadá kouzlu domu, dovídá se o rodinné záhadě pramenící z tragédie, která se tu udála před staletími. Když je Pengarrock na prodej, vypadá to, že Jude bude muset dům opustit. 


Také jsem se dneska zastavila na skok na zahradě a udělala mému bobkovému listu první zástřih.
V překladu to znamená, že jsem ho zbavila nějakých listů, protože v zimě taky budu potřebovat nějaké to koření do kuchyně. A bobkový list se vždycky hodí, natož pravý domácí.





Tady je první dávka. Až uschne, tak milému bobku zase trošku pustím žilou.
Přeji vám všem hezký večer
všechny vás zdravím
vaše EvaLuna

2 komentáře:

  1. Pochopila jsem dobře, že ty knihy na sebe nenavazují a jsou spojené jen místem, kde se odehrávají? Nebo ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, pochopila jsi to dobře. Knížky jsou spojeny pouze místem.
      Přeji hezký večer.

      Vymazat