Moje Genius Loci

Moje Genius Loci

úterý 14. července 2015

ROCHLOV

Dnešek byl ve znamení výletu na zámek ROCHLOV. Pravdou je, že o tom že nějaký Rochlov existuje jsem měla jen mlhavé povědomí, ale o tom, že je tam nějaký zámek vůbec žádné. Přesto jsme se tam spolu s kamarádkami vypravily, protože se tam dnes konalo BAROKO na Bylinkovém panství na zámku Rochlov.
Výstava bylinek, volné prohlídky zámku a zámecké zahrady, výklad Bylinkového tarotu a spousta dalších věcí se konala v rámci festivalu 9 TÝDNŮ BAROKA. Jedná se o festival, který se koná po dobu 9 letních týdnů v 9 oblastech Plzeňského kraje. Festival zve na každodenní program po celých 63 dní v 63 lokalitách.
Kdo by se chtěl podívat na bohatý program jednotlivých regionů může nakouknout zde:
http://www.baroko2015.cz/

A tak jsme si dnes nechaly vyložit tarot, prošly bylinkovou zahrádku, zámeckou zahradu a poslechly si barokní hudbu. Všude jsme potkávaly spousty krásně dobově oblečených lidiček.
Počasí bylo na výlet naprosto skvělé, žádné horko a chvílemi pofukoval příjemný větřík.

A tady něco málo fotodokumentace


při vstupu hrála hudba


tady je pohled ze zahrady



bylinková zahrádka


krásně upravená zahrada



barokní muzika hrála i uvnitř zámku


něco málo o bylinkách


 příjemná zákoutí lákala k posezení




a tady už jsme u vůní

Co dodat na závěr ? V naší republice je spousta krásných míst. Stačí se jen dívat. V rámci tohoto festivalu je představena spousta barokních památek, krajiny a kultury Plzeňského kraje o kterých člověk leckdy nemá ani potuchy. Takže ať vymyslel tento festival kdokoli, měl výborný nápad.

A to je z mého dnešního výletu vše
všechny vás zdraví
vaše EvaLuna

2 komentáře: