Moje Genius Loci

Moje Genius Loci

pondělí 28. září 2020

A je tady podzim ...........

 Nevím jak u vás, ale u nás nastal podzim a s ním i podzimní plískanice dost brzy. 

Dostala jsem sazenice pivoněk a měla jsem celkem obavu, kdy je zasadím. V pátek i v sobotu u nás  vydatně pršelo, dost se ochladilo, ale včera se mi přeci jen podařilo zajet na zahradu a kopnout je do země. Jako práce nic moc, hlína mokrá, zima, ale dalo se. Teď jen čekat jestli se ujmou, protože jak vím, pivoňky nemají rády přesazování. Počkám a uvidím. 

A když už nám nastal ten podzim, koupila jsem si pro mě i podzimní vůni. Jedná se o vůni od Armaniho, toho totiž miluju. Tedy ne jeho osobně, ale jeho vůně. Tentokrát padl los na vůni  

BECAUSE IT´S YOU

už jsem ji kdysi dávno měla a za mě dobrý. Vůně na podzim jako vyšitá.


A když už bylo počasí na zachumlání do deky s kávou v jedné a s knihou ve druhé ruce, upekla jsem po dlouhé době i něco dobrého.

Je to sice jen obyčejný perník, ale přišel k chuti a já ho navíc upekla v bábovkové formě a tím získal ještě nějaký ten bod navíc.

Perník:

2 hrnky hladké mouky 

1 hrnek cukru

1 hrnek vlažného mléka

1/2 hrnku oleje

1-2 vejce podle velikosti

1 prášek do perníku

1 vanilkový cukr

2 lžíce kakaa

1 nastrouhané jablko




Pořád se peru s novým Bloggerem, ale snad jednou proniknu do jeho tajů. Nejsem žádný IT specialista, takže mi občas něco skočí někam, kam nechci. 

Dnes volný den navíc, to se vždycky hodí. Na zahradu jít nemůžu, všechno je mokrý, takže tahle činnost odpadá. Možná tedy vezmu na milost tu haldu receptů, která čeká na založení. 

A hlavně si musím na zítra připravit roušku, dneska je to nutnost když chcete jít nakoupit, jet vlakem, autobusem nebo MHD. To je jednou jasný. Tyhle věci kolem Covid-19, nevím co si o nich mám myslet. Nejsem žádný odborník, chápu, že jsou opatření nezbytná, ale nějak si na to všechno nemůžu zvyknout. Teď do toho přijdou ještě chřipky a to bude teprve veselo. Ale abych nekončila příspěvek pochmurně.


Přeji nám všem, abychom jsme se z toho všichni dostali ve zdraví a nemoci se nám vyhýbaly jak jen to bude možné.

Hezké pondělí všem vám přeje

vaše EvaLuna


5 komentářů:

  1. To já si nový Blogger pochvaluji, konečně došlo ke změně, ale rezervy stále má, tak třeba do budoucna ho ještě vylepší.
    Pěkné podzimní dny, Evi.
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, to já si pořád nemůžu zvyknout, ale každému vyhovuje něco jiného.
      Děkuji za komentář a přeji hezký večer

      Vymazat
  2. Upéct perník jako bábovku mne ještě nenapadlo. Určitě zkusím.
    Klidné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, byl výborný. Děkuji za komentář a přeji hezký večer.

      Vymazat
  3. Venku přímo hnusně ,tak brouzdám mezi blogy … a protože mé vkládání příspěvku je přímo šílenost .. vidím, že tobě funguje vkládání textu. Já mohu psát pouze do nadpisu jinak vůbec nevidím, co vlastně vytvářím :-(((( ... Přeji pohodové dny a hlavně zdraví !! Iv

    OdpovědětVymazat