Moje Genius Loci

Moje Genius Loci

neděle 18. června 2017

Bečov nad Teplou

Včera došlo na plánovaný výlet na zámek Bečov. Už jsme se tam chystali s mužem asi před dvěma lety, dokonce jsme tam dojeli, ale protože jsme ten den byli už na jednom zámku, nechtělo se nám čekat hodinu na další prohlídku. Takže na Bečov došlo až teď. A rozhodně jsme nelitovali. Počasí bylo na výlet jako stvořené. Měli jsme štěstí, přijeli jsme na zámek a za půl hodiny jsme šli na prohlídku. Na Bečově je více okruhů kam se může návštěvník podívat. My jsme zvolili interiér zámku. Na relikviář svatého Maura tentokrát nedošlo, ale nikdy neříkej nikdy. Možná na něj někdy  v budoucnu ještě dojde. Náš průvodce byl naprosto úžasný, byli s námi ve výpravě i děti a on se je snažil zapojit do výkladu, kladl jim otázky nebo vysvětloval vše tak, aby je zaujal. Nám dospělým se to samozřejmě líbilo také😊
Nebudu vás unavovat historií zámku, tu si ostatně můžete najít na internetu, viz odkaz zde:

https://www.zamek-becov.cz/cs/o-arealu/historie

ale spíš jako tip na pěkný výlet.
Nám se líbil moc😊





Takže krok číslo 1 - uvařit rychlý oběd. To se podařilo.




Krok číslo 2 - vyšplhat se z parkoviště na zámek. To se také podařilo.


A tady už je první místnost na zámku. A v ní krásná zmenšenina, aby si mohl každý návštěvník představit, jak je zámek propojený s hradem. Ani nechci vědět kolik to muselo dát práce.







Všechny obrazy se mi zdály malované převážně černou barvou. Tenhle obrovský byl spolu s dalšíma dvěma ve vstupní chodbě. Zřejmě nějaké temné období.




A tady povedené miniatury. Paní úplně nahoře uprostřed se mi zdálo měla celkem obstojný knírek. Ale řekla bych že jí slušel😊








Na závěr prohlídka kaple. Tam byl původně uložen relikviář svatého Maura. Z ní byl nádherný výlet na Bečov. A musím říct, že se mi zdálo, že kaple měla krásnou atmosféru. Vyzařoval tam i přes všechny návštěvníky klid. Jeden by řekl až BOŽSKÝ.






 A to je z našeho výletu vše.
Přeji všem krásnou neděli.
všechny vás zdravím
vaše EvaLuna


3 komentáře:

  1. V Bečově je hezky. Byli jsme tam na dovolené (dokoce třikrát) a obešli blízké i vzdálené okolí. Na zámku jsme se byli podívat právě na reklikviáři a byla to moc hezká prohlídka se zajímavým výkladem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. Nám se tam také líbilo moc, řekla bych, že jsme tam nebyli naposledy

      Vymazat