Moje Genius Loci

Moje Genius Loci

pátek 28. července 2017

Park Boheminium Mariánské Lázně

Dnes pro vás mám jeden tip na výlet, Park Boheminium, kde jsou vystaveny modely českých památek. PARÁDA !!! Malá rada, kdyby jste přijeli na parkoviště nad parkem a nešla vám hodit mince do automatu, nedělejte si z toho žádnou hlavu. Parkovací automat bude plný, takže můžete s klidným svědomím pokračovat do parku a ne jako my s dalšími dvěma rodinami postávat před automatem a zkoušet do něj vhodit mince všeho druhu ( stejně se to nakonec nikomu z nás nepovedlo 😡 ). A tak jsme se šli podívat na miniatury. Park sám o sobě je nádherný, lidí bylo sice dost, ale protože je docela dost velký, lidé se rozptýlili a bylo to v pohodě.







 Miniatury jsou nádherné, radost pohledět, my samozřejmě jako praví Plzeňáci jsme šli zkontrolovat naši katedrálu svatého Bartoloměje, která stojí v Plzni na náměstí. Jako originál !!! jenom neměla replika na zábradlí našeho " ohmataného andělíčka ", ale to byl jen takový detail😊.







 Park jsme prošly celý, bylo krásné počasí a jeden by si docela klidně sedl na lavičku, kterých je v parku celkem dost. Jenomže ........ laviček sice dost, ale ve stavu trošku zoufalém. Možná by to chtělo, aby správa parku nechala alespoň nějaké opravit. My jsme to nakonec riskli a na jednu z nich se posadili, každý pěkně k jednomu kraji lavičky, protože jsme se báli, že pod naším náporem ty prkna prostě nevydrží ............ naštěstí vydržely.


Po prohlídce jsme se šli občerstvit do hotelu Krakonoš, který je nad parkem a palačinka se šlehačkou a zmrzlinkou neměla chybu. K tomu výborná káva a hned mi bylo krásně.

To je z našeho výletu vše
všechny vás zdravím
vaše EvaLuna


4 komentáře:

  1. Vůbec jsem netušila, že něco takového u nás máme...
    Díky za tip.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o tomhle parku slyším poprvé. A je to velká škoda, musí to být nádhera, kterou jsi nám zprostředkovala krásnými fotkami. Park určitě stojí za návštěvu, jen si musím pamatovat, že...nesedat.:-(.
    Měj se pěkně
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Park je opravdu krásný a možná až ho navštívíš budou lavičky opravené.

      Vymazat